Saturday, December 28, 2019

French Food Vocabulary La Nourriture

Whether youre traveling in Europe or just going out to a local French restaurant, food is one of the necessities of life. The French love la nourriture (literally, the food), and talking about it is one of the most common topics of French conversations. The Language of Food French food vocabulary terms are listed together with their English translations. Click on the links to bring up sound files that will allow you to hear the correct pronunciation of each word or phrase. Note that unlike in English, French food terms are generally preceded by an article such as le (the) or un (a). Where appropriate, the English translation of the term is preceded by an indication of the gender of the word, either female (f) or male (m). So, learn the terms and then Bon  appà ©tit! (Enjoy your meal!) General Terms la nourriture  foodavoir faim  to be hungrymanger  to eatdà ©jeuner  to have breakfast or lunchdà ®ner  to have dinner Meals le repas  mealle petit-dà ©jeuner  breakfastle dà ©jeuner  lunchle dà ®ner  dinnerle goà »ter snack Dishes le hors dÅ“uvre, lentrà ©e  appetizer *la soupe, le potage  souple plat principal  Ã‚  main coursela salade  saladle dessert  dessert * In American English, entrà ©e refers to the main course, but in French, the term only indicates an appetizer. Places la cuisine  kitchen, cookingla salle à   manger  dining roomle restaurant  restaurant Miscellaneous Terms la confiture jamle croissant  croissantla farine  flourles frites  frieslhuile dolive (f)  olive oilla mayonnaise  mayonnaisela moutarde  mustardun Å“uf, des Å“ufs  egg, eggsle pain  breadle pain grillà ©Ã‚  toastles pà ¢tes  pastale poivre  pepperle riz  ricela sauce  sauce, dressing, gravyle sel  saltle sucre  sugar Fruits le  fruit  fruitun  abricot  apricotun  ananas  pineappleune  banane  bananaune  cerise  cherryun  citron  lemonun  citron  vert  limeune  fraise  strawberryune  framboise  raspberryune  mà »re  blackberryune  myrtille  blueberryune  orange  orangeun  pamplemousse  grapefruitune  pastà ¨que  watermelonune  pà ªche  peachune  poire  pearune  pomme  appleune  prune  plumun  raisin  grape Vegetables un  là ©gume  vegetableun  artichaut  artichokeles  asperges  (f)  asparagusune  aubergine  eggplantla  carotte  carrotle  cà ©leri  celeryle  champignon  mushroomle  chou-fleur  cauliflowerle  concombre  cucumberles  Ãƒ ©pinards  (m)  spinachun  haricot  beanla  laitue  lettuceun  oignon  onionle  maà ¯s  cornles  petits pois  (m)  peasla  pomme de terre  potatole  radis  radishla  tomate  tomato Meats la viande  meatlagneau (m)  lambles anchois (m)  anchoviesle bifteck  steakla dinde  turkeyles escargots (m) snailsle jambon  hamle lapin  rabbitle poisson  fishle porc  porkle poulet  chickenle rosbif  roast beefle saucisson  sausagele veau  veal Dairy le  babeurre  buttermilkle  beurre  butterla  crà ¨me  creamla  crà ¨me fraà ®che  very thick, slightly sour creamle  fromage  cheesele  fromage  blanc  cream cheesela  glace  ice creamle  lait  milkle  yaourt  yogurt Desserts le  dessert  dessertle  biscuit  cookieles  bonbons  candyle  chocolat  chocolatela  crà ¨me  brà »là ©e  custard with burnt sugar toppingla  crà ¨me  caramel  flanle  fromage  cheeseles  fruits  (m)  fruitle  gà ¢teau  cakela  glace  ice creamla  mousse au chocolat  chocolate moussela  tarte  piela  vanille  vanilla

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.